17 Sierpień 2020

Tydzień kulinarny

Poniedziałek-jogurtowe parafait (jogurt typu greckiego, dodatki (muesli, granola, konfitury, owoce, pokruszone ciasteczka). Dzieci bez problemu przygotują sobie podwieczorek.

Wtorek- lody dla ochłody (sok owocowy, owoce, foremki do lodów)

Środa-jajko świnka (ugotowane jako, parówki jako nosek, nogi, uszka, z ziaren pieprzu oczka)

Czwartek-letnia sałatka kostka Rubika (arbuz, ogórek, ser feta) wszystkie skladniki kroimy w kwadratowe kostki, a nastepnie składamyje w kostke Rubika.

Piątek-ślimaczek( banan, chleb tostowy, słony paluszek, rodzynki, miód) z chleba wycinamy kółko( to będzie muszla), na chlebie rysujemy spiralkę miodem z banana robimy nóżkę do której mocujemy różki z paluszka i oczy z rodzynków.

 

 

 

 

 

 

 

9

« Powrót

 Dołącz do nas:

Masz pytania? Jesteśmy do dyspozycji:

        

507 042 540  Dyrektor zarządzający
797 349 901  Przedszkole - ZAPISY

  mail: [email protected]